ЕУ Фармер

header-eu

 

Концептот и идејата на ЕУ ФАРМЕР

ЕУ ФАРМЕР е документарен серијал за модернизација во земјоделието финансиран од Европската Унија . Низ 30-тина емисии ќе ви презентираме успешни приказни на наши фармери како и фармери од нашето блиско опружување, ќе дознаете повеќе за нашите земјоделци, сточари, за нивните знаења, критериуми, за стандардите во модернизацијата во производството. Серијалот ќе имате можност да го следите секоја сабота со почеток во 10:45 часот на програмата на ТВ Алсат, како и на останати тринаесет локални телевизии низ Р.Македонија.

ЕУ ФАРМЕР, документарниот серијал имате можност да го следите и на останати 13 Телевизиски куќи, кои ја покриваат целата територија на Македонија. Станува збор за ТВ ТЕРА БИТОЛА, ТВ СТАР ШТИП, ТВ КИСС ТЕТОВО, ТВ КТВ КАВАДАРЦИ, ТВ ПРОТЕЛ ПРОБИШТИП, ТВ КОБРА РАДОВИШ, ТВ НОВА ГЕВГЕЛИЈА, ТВ ВИС СТРУМИЦА, ТВ БОЕМ КИЧЕВО, ТВМ ОХРИД, ТВ 21 ВЕЛЕС и ТВ ВИЖН-БМ ПРИЛЕП.

WEB ПРИЈАТЕЛ – МОЈА ЗЕМЈА

ЕУ ФАРМЕР ЕП.28 - faza 2
'Педолошка анализа на земјиште'

EУ ФАРМЕР документарен серијал за модернизација во земјоделието

Епизода 28 – фаза 2 – Педолошка анализа на земјиште

ЕУ ФАРМЕР ЕП.29 - фаза 2
'Преработка на маслинки во Грција'

EУ ФАРМЕР документарен серијал за модернизација во земјоделието

Епизода 29 – фаза 2 – Преработка на маслинки во Грција

ЕУ ФАРМЕР ЕП.30 - фаза 2.
'Успешни приказни во земјоделието на Балканот'

EУ ФАРМЕР документарен серијал за модернизација во земјоделието

Епизода 30 – фаза 2 – Успешни приказни во земјоделието на Балканот

ЕУ ФАРМЕР ЕП.25 - faza 2
'Биодинамично производство'

EУ ФАРМЕР документарен серијал за модернизација во земјоделието

Епизода 25 – фаза 2 – Биодинамично производство

ЕУ ФАРМЕР ЕП.26 - фаза 2
'ЕУ фондови и кредити за изградба на фарми во Бугарија'

EУ ФАРМЕР документарен серијал за модернизација во земјоделието

Епизода 26 – фаза 2 – ЕУ фондови и кредити за изградба на фарми во Бугарија

ЕУ ФАРМЕР ЕП.27 - фаза 2.
'Големи перспективи и можности во рурален туризам во Словенија'

EУ ФАРМЕР документарен серијал за модернизација во земјоделието

Епизода 27 – фаза 2 – Големи перспективи и можности во рурален туризам во Словенија

ЕУ ФАРМЕР ЕП.22 - faza 2
'Значењето на туристичките кметии во Словенија'

EУ ФАРМЕР документарен серијал за модернизација во земјоделието

Епизода 22 – фаза 2 – Значењето на туристичките кметии во Словенија

ЕУ ФАРМЕР ЕП.23 - фаза 2
'Еколошки насади на јаболка и грозје'

EУ ФАРМЕР документарен серијал за модернизација во земјоделието

Епизода 23 – фаза 2 – Еколошки насади на јаболка и грозје

ЕУ ФАРМЕР ЕП.24 - фаза 2.
'Производство на хмељ во Словенија'

EУ ФАРМЕР документарен серијал за модернизација во земјоделието

Епизода 24 – фаза 2 – Производство на хмељ во Словенија

ЕУ ФАРМЕР ЕП.19 - faza 2
'Недостиг од суровина за ладилниците за овошје и зеленчук'

EУ ФАРМЕР документарен серијал за модернизација во земјоделието

Епизода 19 – фаза 2 – Недостиг од суровина за ладилниците за овошје и зеленчук

ЕУ ФАРМЕР ЕП.20 - фаза 2
'Млади винари од Хрватска со стара традиција'

EУ ФАРМЕР документарен серијал за модернизација во земјоделието

Епизода 20 – фаза 2 – Млади винари од Хрватска со стара традиција

ЕУ ФАРМЕР ЕП.21 - фаза 2.
'Младите во Словенија ја гледаат иднината во руралниот туризам'

EУ ФАРМЕР документарен серијал за модернизација во земјоделието

Епизода 21 – фаза 2 – Младите во Словенија ја гледаат иднината во руралниот туризам

ЕУ ФАРМЕР ЕП.16 - faza 2
'Најголемата органска фарма за кози во Европа'

EУ ФАРМЕР документарен серијал за модернизација во земјоделието

Епизода 16 – фаза 2 – Најголемата органска фарма за кози во Европа

ЕУ ФАРМЕР ЕП.17 - фаза 2
'Рецепти од кралска винарија'

EУ ФАРМЕР документарен серијал за модернизација во земјоделието

Епизода 17 – фаза 2 – Рецепти од кралска винарија

ЕУ ФАРМЕР ЕП.18 - фаза 2.
'Рурален туризам во Македонија'

EУ ФАРМЕР документарен серијал за модернизација во земјоделието

Епизода 18 – фаза 2 – Рурален туризам во Македонија

ЕУ ФАРМЕР ЕП.13 - faza 2
'Поттик за одгледување малини'

EУ ФАРМЕР документарен серијал за модернизација во земјоделието

Епизода 13 – фаза 2 – Поттик за одгледување малини

ЕУ ФАРМЕР ЕП.14 - фаза 2
'Органската храна барана на пазарот'

EУ ФАРМЕР документарен серијал за модернизација во земјоделието

Епизода 14 – фаза 2 – Органската храна барана на пазарот

ЕУ ФАРМЕР ЕП.15 - фаза 2.
'Успешна млечна приказна'

EУ ФАРМЕР документарен серијал за модернизација во земјоделието

Епизода 15 – фаза 2 – Успешна млечна приказна

ЕУ ФАРМЕР ЕП.10 - faza 2
'Семејни фармерски приказни'

EУ ФАРМЕР документарен серијал за модернизација во земјоделието

Епизода 10 – фаза 2 – Семејни фармерски приказни

ЕУ ФАРМЕР ЕП.11 - фаза 2
'Органско производство на козјо сирење и кашкавал'

EУ ФАРМЕР документарен серијал за модернизација во земјоделието

Епизода 11 – фаза 2 – Органско производство на козјо сирење и кашкавал

ЕУ ФАРМЕР ЕП.12 - фаза 2.
'Патувачко пчеларење'

EУ ФАРМЕР документарен серијал за модернизација во земјоделието

Епизода 12 – фаза 2 – Патувачко пчеларење

ЕУ ФАРМЕР ЕП.7 - faza 2
'Нови ИПАРД вложувања за подобар квалитет на виното'

EУ ФАРМЕР документарен серијал за модернизација во земјоделието

Епизода 7 – фаза 2 – Нови ИПАРД вложувања за подобар квалитет на виното

ЕУ ФАРМЕР ЕП.8 - фаза 2
'Аквакултурата во Македонија се стреми кон ЕУ стандарди'

EУ ФАРМЕР документарен серијал за модернизација во земјоделието

Епизода 8 – фаза 2 – Аквакултурата во Македонија се стреми кон ЕУ стандарди

ЕУ ФАРМЕР ЕП.9 - фаза 2.
'Вино и рози'

EУ ФАРМЕР документарен серијал за модернизација во земјоделието

Епизода 9 – фаза 2 – Вино и рози

ЕУ ФАРМЕР ЕП.4 - faza 2
'Краварски фарми по европски стандарди'

EУ ФАРМЕР документарен серијал за модернизација во земјоделието

Епизода 4 – фаза 2 – Краварски фарми по европски стандарди

ЕУ ФАРМЕР ЕП.5 - фаза 2
'Органско производство и можности за здружување'

EУ ФАРМЕР документарен серијал за модернизација во земјоделието

Епизода 5 – фаза 2 – Органско производство и можности за здружување

ЕУ ФАРМЕР ЕП.6 - фаза 2.
'Искуствата ја зголемија довербата кон ИПАРД за модернизација на земјоделството'

EУ ФАРМЕР документарен серијал за модернизација во земјоделието

Епизода 6 – фаза 2 – Искуствата ја зголемија довербата кон ИПАРД за модернизација на земјоделството

ЕУ ФАРМЕР ЕП.1 - faza 2
'Земјоделските задруги битна алка за пласман на производи'

EУ ФАРМЕР документарен серијал за модернизација во земјоделието

Епизода 1 – фаза 2 – Земјоделските задруги битна алка за пласман на производи

ЕУ ФАРМЕР ЕП.2 - фаза 2
'Од угостител до земјоделец'

EУ ФАРМЕР документарен серијал за модернизација во земјоделието

Епизода 2 – фаза 2 – Од угостител до земјоделец

ЕУ ФАРМЕР ЕП.3 - фаза 2.
'Малшевскиот регион со нови позитивни искуства од ИПАРД'

EУ ФАРМЕР документарен серијал за модернизација во земјоделието

Епизода 3 – фаза 2 – Малшевскиот регион со нови позитивни искуства од ИПАРД

ЕУ ФАРМЕР ЕП.
'Современа механизација од ИПАРД и во Преспа'

EУ ФАРМЕР – ИПАРД продукција на документарни програми

Епизода 10 – ИПАРД – Современа механизација од ИПАРД и во Преспа

ЕУ ФАРМЕР ЕП.
'Со здружување на земјоделците до повсок стандард во земјоделството'

EУ ФАРМЕР – ИПАРД продукција на документарни програми

Епизода 7 – ИПАРД – Со здружување на земјоделците до повсок стандард во земјоделството

ЕУ ФАРМЕР ЕП.
'Со нова технологија, до поквалитетно и порентабилно производство'

EУ ФАРМЕР – ИПАРД продукција на документарни програми

Епизода 8 – ИПАРД – Со нова технологија, до поквалитетно и порентабилно производство

ЕУ ФАРМЕР ЕП.
'ИПАРД 39'

EУ ФАРМЕР – ИПАРД продукција на документарни програми

Епизода 9 – ИПАРД – ИПАРД 39

ЕУ ФАРМЕР ЕП.
'Конкурентна цена и количини во континуитет на зеленчукот и овошјето - бараат странските пазари'

EУ ФАРМЕР – ИПАРД продукција на документарни програми

Епизода 4 – ИПАРД – Конкурентна цена и количини во континуитет на зеленчукот и овошјето – бараат странските пазари

ЕУ ФАРМЕР ЕП.
'Ладилници и пререботувачки капацитети'

EУ ФАРМЕР – ИПАРД продукција на документарни програми

Епизода 5 – ИПАРД – Ладилници и пререботувачки капацитети

ЕУ ФАРМЕР ЕП.
'Младите жени-фармери преку ИПАРД и националните програми ги реализираат своите проекти'

EУ ФАРМЕР – ИПАРД продукција на документарни програми

Епизода 6 – ИПАРД – Младите жени-фармери преку ИПАРД и националните програми ги реализираат своите проекти

ЕУ ФАРМЕР ЕП.
'Инзвонредна можност за нашите земјоделци'

EУ ФАРМЕР – ИПАРД продукција на документарни програми

Епизода 1 – ИПАРД – Инзвонредна можност за нашите земјоделци

ЕУ ФАРМЕР ЕП.
'Европски услови за благосостојба на животните'

EУ ФАРМЕР – ИПАРД продукција на документарни програми

Епизода 2 – ИПАРД – Европски услови за благосостојба на животните

ЕУ ФАРМЕР ЕП.
'Механизација и олеснување на одгледувачите на јаболка'

EУ ФАРМЕР – ИПАРД продукција на документарни програми

Епизода 3 – ИПАРД – Механизација и олеснување на одгледувачите на јаболка

ЕУ ФАРМЕР ЕП.28
'Безбедност на храна'

EУ ФАРМЕР документарен серијал за модернизација во земјоделието

Епизода 28 – Безбедност на храна

ЕУ ФАРМЕР ЕП.29
'Добар апетит со HACCAP'

EУ ФАРМЕР документарен серијал за модернизација во земјоделието

Епизода 29 – Добар апетит со HACCAP

ЕУ ФАРМЕР ЕП.30
'Зголемен интерес за IPARD'

EУ ФАРМЕР документарен серијал за модернизација во земјоделието

Епизода 30 – Зголемен интерес за IPARD

ЕУ ФАРМЕР ЕП.25
'Маслинки'

EУ ФАРМЕР документарен серијал за модернизација во земјоделието

Епизода 25 – Маслинки

ЕУ ФАРМЕР ЕП.26
'Почувствувај го здравиот рурален живот'

EУ ФАРМЕР документарен серијал за модернизација во земјоделието

Епизода 26 – Почувствувај го здравиот рурален живот

ЕУ ФАРМЕР ЕП.27
'Модерните откупни центри го продолжуваат животот на овошјето'

EУ ФАРМЕР документарен серијал за модернизација во земјоделието

Епизода 27 – Модерните откупни центри го продолжуваат животот на овошјето

ЕУ ФАРМЕР ЕП.22
'Здраво и безбедно месо е основа за конкурентна месна индустрија'

EУ ФАРМЕР документарен серијал за модернизација во земјоделието

Епизода 22 – Здраво и безбедно месо е основа за конкурентна месна индустрија

ЕУ ФАРМЕР ЕП.23
'Македонија произведува врвни вина'

EУ ФАРМЕР документарен серијал за модернизација во земјоделието

Епизода 23 – Македонија произведува врвни вина

ЕУ ФАРМЕР ЕП.24
'Тетовски и јапонски јаболка'

EУ ФАРМЕР документарен серијал за модернизација во земјоделието

Епизода 24 – Тетовски и јапонски јаболка

ЕУ ФАРМЕР ЕП.19
'Био производство, био хотел во Бугарија'

EУ ФАРМЕР документарен серијал за модернизација во земјоделието

Епизода 19 – Био производство, био хотел во Бугарија

ЕУ ФАРМЕР ЕП.20
'Био млекото ги освојува балканските простори'

EУ ФАРМЕР документарен серијал за модернизација во земјоделието

Епизода 20 – Био млекото ги освојува балканските простори

ЕУ ФАРМЕР ЕП.21
'Свежиот зеленчук е највкусен, а договорното производство најсигурно'

EУ ФАРМЕР документарен серијал за модернизација во земјоделието

Епизода 21 – Свежиот зеленчук е највкусен, а договорното производство најсигурно

ЕУ ФАРМЕР ЕП.16
'Органското производство добива се повеќе приврзаници'

EУ ФАРМЕР документарен серијал за модернизација во земјоделието

Епизода 16 – Органското производство добива се повеќе приврзаници

ЕУ ФАРМЕР ЕП.17
'Квалитетниот производ полесно го наоѓа патот до потрошувачот'

EУ ФАРМЕР документарен серијал за модернизација во земјоделието

Епизода 17 – Квалитетниот производ полесно го наоѓа патот до потрошувачот

ЕУ ФАРМЕР ЕП.18
'Не препознаваат по традицијата'

EУ ФАРМЕР документарен серијал за модернизација во земјоделието

Епизода 18 – Не препознаваат по традицијата

ЕУ ФАРМЕР ЕП.13
'Европски квалитет на македонските житни семиња. А приносите?'

EУ ФАРМЕР документарен серијал за модернизација во земјоделието

Епизода 13 – Европски квалитет на македонските житни семиња. А приносите?

ЕУ ФАРМЕР ЕП.14
'Олеснување за поуспешен ИПАРД'

EУ ФАРМЕР документарен серијал за модернизација во земјоделието

Епизода 14 – Олеснување за поуспешен ИПАРД

ЕУ ФАРМЕР ЕП.15
'Практикување на руралниот животен стил'

EУ ФАРМЕР документарен серијал за модернизација во земјоделието

Епизода 15 – Практикување на руралниот животен стил

ЕУ ФАРМЕР ЕП.10
'Модернизација во овоштарството'

EУ ФАРМЕР документарен серијал за модернизација во земјоделието

Епизода 10 – Модернизација во овоштарството

ЕУ ФАРМЕР ЕП.11
'Употребата на домашни семиња во земјоделството'

EУ ФАРМЕР документарен серијал за модернизација во земјоделието

Епизода 11 – Употребата на домашни семиња во Земјоделството

ЕУ ФАРМЕР ЕП.12
'Убавата приказна го продава виното'

EУ ФАРМЕР документарен серијал за модернизација во земјоделието

Епизода 12 – Убавата приказна го продава виното

ЕУ ФАРМЕР ЕП.7
'Модернизација на сточарството'

EУ ФАРМЕР документарен серијал за модернизација во земјоделието

Епизода 7 – Модернизација на сточарството

ЕУ ФАРМЕР ЕП.8
'Производство на мед - Пчеларство'

EУ ФАРМЕР документарен серијал за модернизација во земјоделието

Епизода 8 – Производство на мед – Пчеларство

ЕУ ФАРМЕР ЕП.9
'Субвенционирање на руралниот развој'

EУ ФАРМЕР документарен серијал за модернизација во земјоделието

Епизода 9 – Субвенционирање на руралниот развој

ЕУ ФАРМЕР ЕП.4
'Здрав зеленчук, здраво земјоделство'

EУ ФАРМЕР документарен серијал за модернизација во земјоделието

Епизода 4 – Здрав зеленчук, здраво земјоделство

ЕУ ФАРМЕР ЕП.5
'Македонско млеко'

EУ ФАРМЕР документарен серијал за модернизација во земјоделието

Епизода 5 – Македонско млеко

ЕУ ФАРМЕР ЕП.6
'Македонија неможе да извезува јајца - нема IPARD во живинарските фарми'

EУ ФАРМЕР документарен серијал за модернизација во земјоделието

Епизода 6 – Македонија неможе да извезува јајца – нема IPARD во живинарските фарми

ЕУ ФАРМЕР ЕП.1
'Модернизација и усогласување со европските стандарди'

EУ ФАРМЕР документарен серијал за модернизација во земјоделието

Епизода 1 – Модернизација и усогласување со европските стандарди

ЕУ ФАРМЕР ЕП.2
'Македоското вино - извозен бренд или суровина'

EУ ФАРМЕР документарен серијал за модернизација во земјоделието

Епизода 2 – Македоското вино – извозен бренд или суровина

ЕУ ФАРМЕР ЕП.3
'Пчеларството во функција на малото претприемништво'

EУ ФАРМЕР документарен серијал за модернизација во земјоделието

Епизода 3 – Пчеларството во функција на малото претприемништво

ЕУ ФАРМЕР Интро

EУ ФАРМЕР документарен серијал за модернизација во земјоделието

Вовед и претставување на ЕУ Фармер серијалот

Последни изданија

Loading Recent Productions...

letters

4916-blurred-city-street-1680×1050-world-wallpaper

3

2

1

letters

4916-blurred-city-street-1680×1050-world-wallpaper

3

2

1

letters

4916-blurred-city-street-1680×1050-world-wallpaper

3

2

1